enjoying-english1Hari ini, Alam Akademik telah berjaya menganjurkan program “A Moment With English” bertemakan “Enjoying English” di Sekolah Kebangsaan Padang Hiliran, Kuala Terengganu dengan kerjasama pihak pengurusan sekolah dan guru panatia Bahasa Inggeris Teacher Siti Roslina.

Program selama dua jam tersebut dipimpin oleh En. A. Karim Omar, perunding di Alam Akademik, dengan penglibatan empat anak-anaknya dalam pelbagai persembahan yang memukau pelajar yang hadir termasuk para guru. “Enjoying English” bertujuan untuk enjoying-english2menarik minat kanak-kanak kepada mata pelajaran Bahasa Inggeris serta memupuk keyakinan mengguna Bahasa Inggeris dengan cara yang menyeronokkan.

Pelbagai aktiviti dan persembahan dilakukan antaranya ialah bercerita (story telling) oleh Aeshah Adlina, membaca buku (book reading) oleh Aiman Amani, membaca dari laman blognya sendiri oleh Ahmad Ali (yang dikatakan blogger termuda) nyanyian oleh Anisah Afifah serta nyanyian beramai-ramai lagu “Khalifah Allah”.enjoying-english3

Penglibatan dari murid-murid SK Padang Hiliran dalam pelbagai aktiviti turut juga memberangsangkan. Setiap kali diminta untuk ke depan para pelajar berebut menyahut menandakan keyakinan diri yang ada pada para pelajar SK Padang Hiliran.

Alam Akademik turut mengadakan jualan buku dan peralatan-peralatan sekolah di luar dewan dengan memberi pelbagai tawaran promosi.enjoying-english4

Pengurusan Alam Akademik merakamkan ucapan terima kasih kepada pihak SK Padang Hiliran, terutama kepada Guru Besarnya, Tuan Haji Md. Sidek Bin Besar di atas kesudian mereka memberi peluang kepada kami untuk menganjurkan program seumpama.

Mana-mana sekolah yang berminat untuk mengadakan majlis yang serupa diminta menghubungi pengurusan kami untuk perbincangan lanjut.