mubaligh-telukdatok1Nampaknya pengganas mubaligh Kristian semakin berani. Mereka tidak mengendahkan kemarahan umat Islam. Terkini mereka ke Banting dengan tumpuan ke Taman Seri Telok Datok – dengan mengguna modus operandi yang sama (baca). Selangor lagi pilihan mereka!

Lebih kurang jam 10:30 pagi tadi (17hb Jan 2014), sekumpulan penjenayah mubaligh Kristian yang terdiri dari 8 orang berbangsa Cina dan India bergerak dari rumah ke rumah mengedarkan risalah & ‘berkhutbah’ mengenai ajaran dlm kitab bible dikawasan perumahan Taman Seri, Telok Datok, BANTING.

mubaligh-telukdatok2[mereka ini digelar penjenayah – kerana dengan jelas melanggar enakmen kerajaan negeri Selangor, dan juga dianggap pengganas – kerana mereka kini seolah-olah melakukan kaedah kamikaze dan sudah tidak endah kemarahan umat Islam]

Mereka mendakwa bahawa mereka adalah dari Persatuan Bible Malaysia (Bible Society Malaysia). Kumpulan ini diketuai lelaki India yang dikenali bernama Sam Jaster.

Kumpulan ini kemudian beredar setelah tidak selesa apabila beberapa penduduk bertindak menyoal siasat dan mengekori mereka. Mereka beredar dari kawasan taman perumahan dengan menggunakan (3) buah kereta.

Sebelum ini di Kg. Pandan … Orang Melayu Bertelingkah – Mubaligh Kristian Masuk Kampung Melayu Mendakyah

***************

Bacaan berkaitan isu-isu Kristianisasi: