MB yang baru dilantik, dalam temubual pertamanya dengan pemberita, Azmin Ali mengatakan bahawa beliau akan meneliti semula keputusan yang dibuat oleh pentadbiran lalu dalam beberapa isu termasuk isu “Bible” (baca: Analogi Mudah Untuk Faham Isu Tindakan JAIS Terhadap Persatuan Bible Malaysia)

Walaupun Azmin cuba berlapik dalam menjawab soalan pemberita, namun beliau telah cuba juga membuka semula satu ruang yang telahpun diputuskan dalam isu ini. Dengan itu, saya ingin membuat amaran awal kepada beliau agar berhati-hati dengan tindak-tanduk yang bakal beliau ambil dalam isu “rampasan Bible” dan isu penyalahgunaan nama suci Allah oleh pelampau evangelis Kristian.

Amaran kpd Azmin-revisit BibleSeizureAMARAN ini khusus kepada MB yang baru dilantik ini supaya memahami akan sumpah setia beliau di hadapan Tuanku Sultan serta merujuk kembali titah-titah Tuanku sebelum ini dalam kedua-dua isu yang mempunyai kepentingan untuk umat Islam khususnya di negeri Selangor. JANGAN MEMANDAI dan menderhakai Tuanku.

Azmin terkenal dengan keceluparan mulutnya dalam menyanggahi kepentingan umat Islam di Tanah Air ini. Kami mahukan tindakan “sadduz zara’i” bagi menghalang tuntutan melampau evangelis Kristian yang masih tidak tahu apa nama tuhan mereka sebenarnya hingga terpaksa meminta untuk salah guna nama suci Allah untuk gantikan nama Elohim atau Yahweh itu. Kita TIDAK MAHU Azmin buka “sadd” ini! (baca: Nama Tuhan Kristian Boleh Ditukar-tukar dan Apa Susah-susah Nak Faham Terjemahan “God”?)

Azmin turut juga celupar menyanggahi kenyataan TG Ustaz Hadi Awang serta menolak keputusan yang telah dibuat oleh Majlis Syura PAS pada bulan Januari tahun lalu.

Kita tidak akan duduk diam untuk memantau setiap keputusan dan tindakan MB baru berhubung kepentingan Islam.

Baca juga kiriman berkaitan tuntutan untuk menyalahgunakan nama suci Allah oleh pelampau evangelis Kristian: