bubarkan MKPNSatu undian melalui talian yang dilakukan oleh blogger Helen Ang merumuskan bahawa 91 peratus yang mengundi mahukan Majlis Konsultasi Perpaduan Negara (MPKN atau juga disebut sebagai NUCC) DIBUBARKAN.

Undian yang baru berakhir semalam mendapati seramai 821 orang dari 902 pengundi memilih untuk setuju dengan cadangan supaya MKPN dibubarkan. Dan hanya sebilangan yang amat kecil (81 orang) kurang dari 9% yang menolak cadangan tersebut.

Maka PM Najib wajar dengar pungutan suara. Kerana ramai yang berpandangan bahawa MKPN adalah sebenarnya merupakan sarang kepada mereka yang memusuhi agenda perpaduan negara selama ini sememangnya masyarakat Tanah Melayu ini hidup amat sejahtera dengan penuh toleransi. (baca: Agenda ganggu inisiatif perpaduan)

Para pengerak yang memusuhi perpaduan ini telah merosakkan keamanan yang telah kita nikmati sejak beberapa generasi lampau. Malah ada pengkaji yang mengkaitkan aktivis anti perpaduan negara ini mendapat dokongan dan sokongan dari luar yang berusaha untuk campur tangan urusan negara melalui barua-barua yang telah mereka latih sejak sekian lama.

Wahai PM Najib, dengarlah suara majoriti masyarakat yang mahukan keamanan yang telah nikmati selama ini dipelihara. BUBAR segera MKPN.