Kata-kata dan ucapan pelampau evangelis Kristian tidak akan tertutur jika ianya tidak dengan pembohongan dan pendustaan. Kita tidak hairan kerana bermulanya kesesatan mereka adalah kerana Paul telah memalsukan ajaran tersebut hingga terhasillah Bible yang mereka anggap sebagi kitab “suci” mereka.

Di Malaysia, pendakyah Kristian menuntut untuk mengguna nama suci Allah untuk tuhan agama mereka. Paderi Katolik berterusan melanggar undang-undang negara dengan tetap tidak mempedulikan larangan yang telah dikuat kuasakan. Pesalah-pesalah ini (orang yang bersalah melanggar undang-undang adalah pesalah) degil dan keras kepala.

Tidak hairanlah jika mereka melanggar undang-undang tempat mereka tinggal ini, mereka juga sanggup menyanggah ketua Katolik mereka sendiri – Pope Benedict – apabila beliau menolak penggunaan nama Allah untuk tuhan Kristian.

Baca: Pembohongan Evangelis TERBONGKAR Lagi … Apa Pope Benedict XVI Kata?

Kristian bohong -nama tuhan - Iswar-AllahApabila di benua kecil India, khususnya untuk orang-orang Hindu di Bangladesh, pelampau evangelis Kristian menipu masyarakat Hindu di sana dengan mengatakan tuhan Kristian bernama Iswar (atau Iswara).

Bacalah sendiri petikan, dalam bentuk grafik (sebelah), yang diambil dari majalah yang dikeluarkan oleh gerakan pelampau evangelis, yang berpusat di Amerika Syarikat, yang mereka suruh dan ajar supaya paderi mereka di Bangladesh berBOHONG.

Persoalan …

  • Kenapa nama tuhan orang Kristian boleh tukar-tukar?
  • Apakah mereka tidak tahu apakah nama tuhan mereka yang sebenarnya?
  • Apakah Kristian mengajar para PADERI mereka untuk berBOHONG?
  • Apakah mereka sendiri yang tidak tahu siapa tuhan mereka?

***************

Silalah baca kumpulan tulisan dari blog ini berkaitan isu-isu Kristianisasi:

 

 

Advertisement