Selain dari Amina Wadud terdapat beberapa wanita lagi yang pernah disebut telah mengimamkan solat Jemaah yang bercampur lelaki perempuan tanpa sebarang rintangan di antara mereka (mixed gender congregation without any barrier separating between them).

Amina Wadud dikatakan yang telah memulakannya di New York pada bulan Mac 2005. Kemudian timbul pula nama seperti Raheel Raza di Toronto pada tahun berikutnya dan beberapa tahun selepas itu beliau buat di London mengikuti Amina Wadud.

Seorang lagi wanita ialah Pamela K. Taylor yang dilaporkan telah melakukan beberapa sesi solat jemaah bercampur jantina termasuk makmum homoseksual bermula di Washington pada tahun 2010 dan kemudiannya di Toronto.

Seorang lagi imam wanita yang videonya kerap diviralkan kerana menterjemahkan bacaan solatnya ialah Jamila Ezzani di bawah Muslim for Progressive Values yang dipimpin oleh anak Melayu bernama Zuraini Binti Tan Sri Abdul Khalid atau nama glamer yang dia guna ialah Ani Zonneveld.[baca: Sungguh Tegar Kesesatan Liberalisme Ani Zonneveld]

Saya himpunkan beberapa petikan gambar solat yang mereka lakukan di bawah untuk kita sama kenali mereka dan berwaspada.

imam wanita liberal sesatBaca juga yang berkaitan: