Apabila hendak saman orang bukan main gah lagi. Sekarang ini dia pula yang hendak gantungkan kes samannya. Itulah yang berlaku apabila masuk hari kedua perbicaraan saman Eric Paulsen (EP) terhadap Ustaz Mohamed Hafiz Mohamed Nordin (UHN) hari ini.

Pagi tadi YA Hakim menangguhkan perbicaraan kes untuk meneliti hujah tambahan yang dihantar LEWAT petang semalam oleh peguam plantif (EP) bagi memohon untuk kes samannya digantung. Dalam permulaan sesi perbicaraan pagi semalam, peguam EP memohon supaya kes samannya digantung tanpa tarikh.

PELIK. Kenapa pelik? Sebabnya, EP yang mulakan saman terhadap UHN, tetapi apabila mula perbicaraan, dia pula yang minta gantung tanpa tarikh.

Lazimnya, defendan yang akan berhempas pula melenggah-lenggahkan perbicaraan kerana takut dengan saman yang dihadapkan.

LAIN PULA dalam hal ini apabila, orang yang memulakan saman, plaintif, yang main hendak tangguh-tangguh. Kes sudah di depan mata. Engkau yang hendak saman orang, engkau pula tidak berani berhadapan.

Baca: Kenapa Amerika Syarikat Bersungguh Membela Apabila Eric Paulsen Hina Islam? Apa Agenda Sebenar Mereka?

Kepada para aktivis Islam  yang datang memberi sokongan di Mahkamah Tinggi NCvC 9, tingkat 9, tadi kami ucapkan syabas. Insha Allah kita akan bersama pada jam 2:30 petang nanti untuk YA Hakim membuat keputusan permohonan pergantungan kes. [Solidariti Bersama Ustaz Hafiz Nordin LAWAN Eric Paulsen Di Mahkamah Tinggi]

Sama-sama kita doakan agar mereka yang memusuhi Islam dan menghina institusi Islam di Tanah Air ini kelu lidah mereka untuk berhujah dan semoga Allah S.W.T. memberi kemenangan berpihak kepada Islam umumnya dan kepada Ustaz Hafi Nordin khususnya dalam kes ini.

Saman EP-UHN - gantung