You are currently browsing the category archive for the ‘neighborhood’ category.

Ramai yang buat laporan apabila pendedahan dibuat [baca: Jerusalem Jubilee (1967) Lawan Memperingati Nakbah (1948)] tentang perancangan pelampau evangelis Kristian ingin mengadakan majlis di Tanah Air kita sambutan kejayaan Israel menawan kota Jerusalem. Memandangkan banyaknya laporan, maka Menteri Dalam Negeri pun turut membuat kenyataan. Akhirnya, KONON, penganjur membatalkan rancangan mereka untuk mengadakan majlis tersebut pada 15-18 Jun di Melaka.

Umat Islam terus merasa lega. Kita pun mula merasa selesa. Kita tidak sedar apakah pengumuman pembatalan “majlis sambutan rampasan kota Jerusalem oleh rejim zalim Zionis Israel” mungkin hanya satu “red flag”. Hanya helah sahaja? Takkan semudah itu untuk batal.

Akibat rungutan dan bantahan umat Islam, laman sesawang Christianity Malaysia turut telah memadamkan pengumuman majlis tersebut di laman mereka. Tiba-tiba url pautan asal mendapat hasil “404 – page not found“.

Entah sejauh mana siasatan yang telah dilakukan berhubung laporan-laporan pelbagai pertubuhan itu. Apakah ianya terhenti kerana penganjur mengumumkan pembatalan? Yalah, hendak siasat apa lagi kalau sudah batal.

Tidak, penganjuran majlis sedemikian walaupun sudah dibatalkan MESTI diteruskan siasatan. Kerana penganjuran majlis seumpama itu boleh disiasat di bawah Seksyen 121B Kanun Keseksaan. Penganjur MESTI DISIASAT! Mereka sudah ada niat.

121B. Whoever compasses, imagines, invents or intends the deposition or deprivation of the Yang di-Pertuan Agong from the sovereignty of Malaysia or the deprivation or deposition of the Ruler, his heirs or successors, or of the Yang di-Pertua Negeri from the rule of a State, or the overawing by means of criminal force or the show of criminal force the Government of Malaysia or of any State, shall be punished with imprisonment for life and shall also be liable to fine.

Majlis sambutan Jerusalem Jubilee bukan sahaja menyambut kejayaan rejim Zionis Israel merampas Jerusalem 50 tahun lalu dan sempena sambutan 50 tahun penubuhan ASEAN, tetapi ianya juga adalah majlis untuk membina jajaran (aligning) negara-negara “Golden Gate” dengan Jerusalem Jubilee untuk kedatangan King of Glory bagi Kerajaan Kristian Sedunia.

Apa ertinya?

Negara-negara di bawah “Pintu Gerbang Emas” (Golden Gate) – termasuk negara-negara ASEAN, akan dijajarkan untuk hubungan dengan negara Israel melalui Malaysia dengan meletak Malaysia nanti di bawah pemerintahan Kingdom of Glory (Kerajaan Kristian Sedunia) dengan Rajanya ialah “King of Glory” (Tuhan Jesus mereka).

Ini jelas, sudah ada “compasses, imagines, invents or intends the deposition or deprivation of the Yang di-Pertuan Agong from the sovereignty of Malaysia“. [Kanun Keseksaan Sek.121B] Di mana kedudukan YDP Agong apabila Malaysia ditadbir oleh King of Glory mereka?

Jangan kita lupa Tom Hess, salah seorang pengasas gerakan yang menganjurkan Jerusalem Jubilee itu, kerap keluar masuk Malaysia. Pada tahun 2015, dalam majlis sama seperti yang hendak dianjurkan di Melaka tetapi dibuat di Grace Assembly [gereja pemilik Brazil Football Centre], Tom Hess telah menguar-uarkan bahawa pada tahun 1948, asas kepada pembinaan semula Kerajaan David “restoration of the tabernacle of David” telah dilaksanakan dengan terbentuknya negara Israel.

“… in 1948, the promised nation Jerusalem is restored, which is the foundation of the restoration of the tabernacle of David. God is not only restoring this nation, he’s also restoring the church. Since the promised nation’s restoration, Tom has also observed that there was a great outpouring of the Holy Spirit all over the world, pointed out by the book of Acts.”

Dengan sambutan Jubilee sempena 5o tahun rampasan kota Jerusalem serentak dengan 50 tahun Jubilee penubuhan ASEAN maka inilah masanya pula untuk membentuk jajaran bagi pembinaan hubungan antara Israel dengan negara-negara “Golden Gate” melalui Malaysia.

Hubungan ini disebut oleh George Annadorai sebagai “Isiah Highway” yang diberi tanggungjawab kepada orang-orang Cina evangelis Kristian di Tanah Melayu ini. [baca: Paderi Annadorai: Orang-orang Cina Akan Hubungkan Malaysia Dengan Israel]

Baca juga: Rabbi “GANAS” Dibawa Masuk Malaysia Oleh Evangelis Kristian

 

 

Pagi ini, ada yang hangat bincang pertikaikan siri pendedahan-pendedahan yang saya buat. Ada yang tidak puas hati dengan pendedahan saya.

Ada seorang yang mengirim dengan mengatakan  … “you dah bankrap idea ni.” Saya jawab kalau rasa idea saya bankrap kenapa baca?

Malah pernah seorang yang bergelar “Baba” (atau Ustaz) komen di FB saya suatu ketika dahulu mengatakan bahawa seminar yang kami adakan pada tahun 2013 [Wacana Agenda Kristian Se Dunia] ialah “program UMNO untuk orang melayu tinggalkan Hukum Allah” – أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الْعَظِيمَ

[Lihat sebelah ->]

Untunglah UMNO dapat kredit kerja orang lain. Kenapa mendedahkan perancangan jahat pelampau evangelis Kristian mesti kerja parti UMNO?

Ada juga yang mengatakan pendedahan-pendedahan yang saya buat ini kerja yang “tidak berfaedah … cerita palsu“. Yang anehnya, dalam pada dia menuduh pendedahan saya sebagai cerita palsu, dia agak kerap datang tulis komen. Maknanya walaupun cerita saya dituduh sebagai palsu dia tetap berminat untuk membaca. 🙂

[Lihat sebelah ->]

Baca artikel tersebut: AWAS! Church Planting – 50 Gereja Untuk Orang Melayu!

Pendedahan-pendedahan yang saya buat ini bukan sahaja merimaskan pelampau evangelis Kristian, tetapi ada pula orang “Melayu-Islam” yang rasa tidak selesa dengan pendedahan saya. Terlintas di hati kecil pertanyaan “apakah mereka ini dari golongan MBB C5?

Ada juga yang tidak percaya pendedahan tentang strategi licik “Insider Movement” [baca lanjut: Insider Movement – Cara Melayu Kristian Merahsiakan Murtad]. Seolah mendabik dada mengatakan bahawa “Kalau aku tak nampak depan mata … aku tak akan PERCAYA BERITA … melayu murtad masuk Kristian … kerana pada aku adalah sesuatu yg mustahil dan tak masuk dek akal … PD aku cerita ni hanya diada2kan Dan palsu … Dan hanya fitnah … mana mungkin …”

Ada juga yang menuduh saya ini sebagai blogger upahan untuk spin cerita ancaman Kristianisasi – baca di sini: Blogger Upahan Spin Isu Kristianisasi

Dan banyak lagilah komen-komen sebegini yang telah saya “simpan”. [hati-hati membuat komen di FB saya! 🙂 ] Tidaklah ini semua mematahkan semangat saya. Malah, saya yakin ini adalah golongan yang sangat kecil dalam masyarakat kita yang mana pemikiran mereka sudah terlalu liberal. Mereka sudah terpengaruh dengan ideologi Liberalisme sama ada dia sedar atau tidak.

Sempena di bulan Ramadhan ini kita gandakan usaha dan perbanyakkan doa. Semoga terbuka hati umat Islam di Tanah Air kita supaya sedar bahaya dan ancaman ini ke atas akidah anak cucu kita. Ya Allah Kau hancurkanlah rencana jahat evangelis Kristian. Kau satukanlah hati-hati kami. Amiin.

*****************

Apa kata Mujahid dalam isu Kalimah Allah? – baca: Isu Kalimah Allah: Antara Kebebalan Politik Atau Kebonekaan Mujahid Rawa

Bagaimana pendirian Khalid Samad yang sudah berubah? – baca: Seluruh Malaysia Akan Dikristiankan …

 

Silalah baca kumpulan tulisan dari blog ini berkaitan isu-isu Kristianisasi:

 

Ingat lagi dalam kes “serbuan” tangkapan khalwat di Selangor pada Disember tahun lalu? Apabila suspek cuba lari dan jatuh bangunan – JAIS dipersalahkan.

Ingat lagi kes di Johor “Ogos lalu, seorang wanita yang cuba lari daripada pegawai Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) menerusi tingkap bilik sebuah hotel cedera selepas jatuh di atas jalan raya.

Ingat lagi yang ini pula? “Pada Mei 2011, seorang bekas anggota polis maut selepas terjatuh dari tingkat 16 sebuah bangunan apabila cuba mengelak tangkapan pegawai Jabatan Agama Wilayah Persekutuan (Jawi).

Yang ini? “Pada April 2010, seorang pelajar berusia 21 tahun maut selepas terjatuh dari tingkat 5 sebuah pangsapuri di Gombak, dipercayai ketika cuba melarikan diri dari serbuan sepasukan pegawai masjid.”

Bagaimana pula dalam kes terbaru ini ini?

Suspek kes rogol maut terjatuh bangunan

KUALA LUMPUR 19 Mei – Seorang lelaki dipercayai suspek kes samun dan rogol di sebuah premis di Bandar Kinrara, Puchong pada 11 Mei lalu maut selepas terjatuh dari tingkat 12 Projek Perumahan Rakyat (PPR) Seri Semarak di sini, malam tadi.

Ketua Polis Daerah Serdang, ACP Megat Mohd. Aminuddin Megat Alias berkata, suspek berusia 22 tahun itu cuba melarikan diri selepas polis melakukan serbuan di rumahnya kira-kira pukul 10.10 malam.

“Anggota polis bertindak memecahkan pintu selepas suspek enggan membuka pintu. Suspek kemudiannya cuba melarikan diri ke unit bawah dengan bergayut di ‘grill’ dapur.

“Selepas dipujuk, suspek masih enggan menyerah diri sebelum terjatuh ke bawah,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata, lelaki berkenaan kemudiannya dibawa ke Hospital Kuala Lumpur sebelum disahkan meninggal dunia.

Katanya, semakan mendapati suspek mempunyai rekod jenayah berkait dadah dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

Selasa lalu, seorang wanita warga Indonesia serta lelaki warga Bangladesh berusia 33 dan 34 tahun yang merupakan mangsa kes berkenaan tampil membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Serdang.

Seorang lagi suspek yang berusia 26 tahun ditahan pada Ahad di Kuala Selangor.

Pada 13 Mei lalu, satu video berhubung kejadian samun dan rogol oleh dua lelaki di sebuah premis Puchong, tular di media sosial. – BERNAMA

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/suspek-kes-rogol-maut-terjatuh-bangunan-1.483256#ixzz4hUYBhRVR
© Utusan Melayu (M) Bhd

 

Gerard Lourdesamy mendedahkan bahawa dia ada bukti tentang IS dan Taliban di Malaysia. Dalam komennya di MalaysiaKini dia mengatakan bahawa dia ada bukti tersebut.

Dia mengatakan bahawa dia ada bukti Dr. Kamarul Zaman Yusoff adalah penyokong IS dan Taliban.

Maka polis mesti segera panggil Lourdesamy ini untuk mendapat maklumat dan bukti yang dia ada untuk tangkap Dr. Kamarul. Jika benar Dr. Kamarul ada kaitan dengan IS dan Taliban, kita tidak boleh biarkan negara kita diancam.

Namun, jika Lourdesamy tidak dapat kemukakan buktinya, maka tindakan sewajarnya perlu diambil ke atas mereka yang dengan mudah membuat tuduhan sedemikian.

Siapa GERARD LOURDESAMY?

Laporan FMT semalam menyebut:

… kecurigaan yang berbangkit sewaktu siasatan, yang menunjukkan nombor telefon pemberi maklumat sama ada milik Ridhuan atau Siti Sarah …

Pelik pulak. Yang memberi maklumat kepada JAWI bahawa adanya kes khalwat ialah no. telefon milik salah seorang pasangan yang ditangkap khalwat.

Banyak persoalan boleh timbul. Mungkinkah orang yang memberi maklumat adalah orang yang dikenali sangat oleh pasangan tersebut dan bertujuan untuk memalukan pasangan? Atau apakah sengaja JAWI diperangkap?

Sekarang ini pelbagai usaha dilakukan oleh mereka yang memusuhi Islam dengan cuba memburuk-burukkan institusi Islam.

Apa sebenarnya? Moga ada pencerahannya nanti.

Islam itu tinggi – tiada yang lebih tinggi darinya.

Jawi pertahan tidak bersalah dalam tangkapan pasangan berkahwin

PETALING JAYA: Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) menafikan sebarang salah laku dalam tangkapan satu pasangan kerana berkhalwat awal tahun ini.

Walaupun mengakui Mohd Ridhuan Giman, 34, dan Siti Sarah Maulad Abdullah, 26, berkahwin secara sah pada 17 Oktober 2014, jabatan mendakwa mereka bertindak atas maklumat orang ramai pada malam sebelum serbuan, lapor The Star.

Dalam kenyataan yang disiarkan akhbar itu, Jawi berkata tangkapan dan penahanan pasangan itu adalah sah di sisi undang-undang kerana mereka gagal menunjukkan bukti mereka sudah berkahwin.

Turut dinyatakan kecurigaan yang berbangkit sewaktu siasatan, yang menunjukkan nombor telefon pemberi maklumat sama ada milik Ridhuan atau Siti Sarah, menurut laporan itu.

Laporan sebelum ini berkata pasangan terbabit bermalam di sebuah hotel murah pada 8 Januari apabila 8 penguat kuasa agama datang mengetuk pintu bilik mereka pada 1.30 pagi.

Satu insiden yang menggemparkan minggu ini, pelajar tahfiz meninggal akibat komplikasi dari jangkitan kuman dikatakan bermula dari pelajar tersebut dipukul di kaki.

Semoga Al-Marhum pergi dengan baik dalam usaha murninya untuk menghafal Al-Quran. Namun, untuk kita moga ianya menjadi iktibar. Kita tunggu siasatan perubatan sebelum membuat apa-apa tuduhan.

Apakah insiden ini perlu menjadi punca untuk serangan bertalu ke atas sekolah tahfiz yang niat murninya untuk melahirkan para huffaz. Sedangkan kebanyakan kita tidak mampu untuk membantu kewujudan dan penerusan institusi menghafal Al-Quran ini.

Apatah lagi, untuk diri kita sendiri, ramai dari kita tidak mampu capai usaha menghafal ini. Jauh lagilah untuk kita menanggung tanggung jawab mendidik sendiri anak-anak kita menjadi huffaz. Maka usaha sesetengah mereka yang cuba mengekal tradisi hafalan Al-Quran ini adalah suatu usaha murni dan wajar diberi sokongan dan segala bantuan.

Dengan satu insiden begini kita hendak serang habisan? Seronoklah puak liberal dan anti Islam itu. Inilah peluang yang mereka cari-cari. [baca: Khutbah Jumaat kita dikatakan mempromosi ekstremisme]

Kenapa kita hendak cari salah? Kenapa tidak kita berusaha untuk membantu intitusi sebegini menjadi lebih baik. Lihat sahaja banyak pusat-pusat tahfiz bergerak dalam keadaan yang daif sekali. Berapa wang ringgit yang kita jolikan di Gloria Jeans atau Starbuck sedia kita korbankan untuk mengisi tabung-tabung bantuan pusat tahfiz dan sekolah pondok?

Kita mungkin mempunyai segala kepakaran dan pengalaman profesional, tetapi berapa detik masa kita yang sedia kita korban untuk membantu usaha murni mereka berbanding dengan masa yang kita habiskan di padang golf atau lain-lain aktiviti rekreasi?

Di hari ini orang kita cepat sahaja ber”whatsapp” dan mencurahkan kata nista dalam FB dan komen-komennya. Kenapa tidak kita hulurkan buah-buah fikiran yang bernas untuk secara sukarela membantu mereka? [baca: Gejala WhatsApp – Mencari Saham Akhirat Atau Membawa Beban Dosa?]

Jangan kita sibuk menghulurkan kayu api kepada mereka yang sedang membakar rumah kita.

Apakah puak-puak Kristian sibuk menyerang institusi gereja mereka apabila laporan demi laporan, kes demi kes, skandal demi skandal dan pengakuan demi pengakuan tentang salah laku seks dan penderitaan seks kanak-kanak dilakukan oleh paderi dalam gereja? [baca: Pedofilia dan Penganiayaan Seks Dengan Vatican dan Gereja – Berpisah Tiada dan Sah! Kes Pedofilia Banyak Dan Cuba Disembunyikan Oleh Vatican

Kalau keluar dari bawah memang pun orang panggil tahi. Kalau TGHH kata DAP dari buangan PAP maka betullah istilah itu.

Kalau keluar ikut mulut dipanggil muntah. Entahlah mungkin DAP lebih selesa istilah muntahan PAP daripada istilah tahi.

Tetapi kenapa menggelupur macam ayam kena sembelih? Apakah memang sudah terasa ketajaman pisau TGHH? Moga sedarlah diri.

Habis yang kamu pijak-pijak itu gambar siapa?

Laporannya berbunyi begini:

Canada’s prime minister, Justin Trudeau, also dubbed as “Canada’s Obama”, announced he is converting from Christianity to Islam.

In a 13 minute press conference Friday, Trudeau explained his decision in his life:
“After meeting thousands of new Syrian refugees, listening to their stories and learning more about the Muslim faith, I have learned to love Islam and the people of Islam. Islam promotes peace, not violence and is in fact more peaceful that Christianity. I feel like this is the religion I belong with and I should identify as,” reported the theglobalsun.com
Macam rasa seronok gembira bila baca. Itulah yang berebut-rebut komen dalam salah satu grup WhatsApp alumni yang sahabat-sahabat masukkan saya ke dalamnya. Paparan skrin yang diambil dan dikongsi pun sudah tercatit bahawa laporan tersebut bertarikh Ogos 2016. Cerita sudah lapuk. Takkanlah baru hendak heboh.

Periksalah dahulu sebelum hendak sebar. Tabayyunlah dulu sebelum hendak komen. Artikel tersebut dipetik dari laman Vatican Enquirer.

Bacalah di bawah posting tersebut. Dengan jelas ia sudah beritahu bahawa Vatican Enquirer adalah “The VATICAN ENQUIRER is a SATIRE / ALTERNATIVE FACTS website.  All articles (posts) are made-up stories and should not be taken seriously. All content is for entertainment and fun, without any compromise with reality. We are willing to invent any story as long as you laugh.”

Hendak percaya juga? Ada pulak yang hendak tolong sebar kepalsuan sebegini? Aduih penatnya dengan nasib umat hari ini. Perkara semudah ini pun tidak boleh hendak tabayyun dahulu. [baca: Berapa Ramai Orang Kita Tular Membuta?]

Mungkin ramai yang masih ingat cerita anak Sultan Selangor masuk Kristian. Masih beberapa bulan lalu ada yang bertanya saya. Sama juga dengan Vatican Enquirer, cerita anak Sultan Selangor masuk Kristian itu datang dari sebuah laman yang suka mereka-reka cerita palsu – World News Daily Report – PALSU !!!

Cerita Prebet Adam mengamuk kerana Sultan Johor pukul adik beliau yang menjadi caddy Tuanku hingga mati. Sehingga hari ini masih diulang-ulang. Baca cerita sebenar: Prebet Adam Mengamuk Di Chow Kit Dan Al Marhum Tuanku Sultan Johor

Dengan kecanggihan teknologi, kita bukan hendak gandakan dosa. Kita guna teknologi untuk gandakan pahala. Guna dengan berfaedah – Gejala WhatsApp – Mencari Saham Akhirat Atau Membawa Beban Dosa?

Kemaskini 30 April 2017: Harakah pun boleh tersilap percaya dan siarkan cerita palsu ini –

Peguam Negara, TS Apandi Ali menulis di dalam Berita Harian 21hb Februari 2017.

bh-batu-puteh-kembalikan

Pilihanraya Umum ke 14 entah bila belum kita tahu tarikhnya. Tetapi fitnah untuk menghasut minda masyarakat sudah bermula.

Terbaru, beredar melalui WhatsApp fitnah mengatakan sebanyak 15 juta sarung jari plastik telah tiba untuk digunakan semasa PRU14 nanti bagi menanggalkan kesan dakwat supaya boleh pergi mengundi berkali-kali.

Yang sebenarnya ialah, gambar tersebut diambil dari satu laporan berita ABC News tahun 2013 yang melaporkan usaha membuat jari palsu [BUKAN sarung jari !] bagi membantu orang-orang yang jari mereka terpotong antaranya akibat penglibatan gangster Yakuza di Jepun.

Inilah antara fitnah-fitnah yang bakal ditabur. Walaupun saya telah dedahkan di sini – fitnah ini akan tetap diguna dan digunakan.

Masyarakat di luar akan tetap mudah percaya dengan hasutan sebegini.

Bagi mereka yang gemar melibatkan diri dalam fitnah-fitnah sebegini, tanyalah diri anda sendiri. Apakah amalan sebegini yang hendak dibawa ke akhirat nanti?

Baca lanjut tentang FITNAH dan KEGANASAN PERSEPSI:

ssarungjariplastik

Ingatkan saya …

... dalam pelbagai pertemuan dengan saudara-saudara sekalian, terutama selepas mana-mana sesi taklimat, kadang-kadang ada yang meminta sesuatu dari saya. Kerap kali dalam kesibukan serta kelemahan saya sendiri, ada ketika janji-janji tersebut terlupa saya tunaikan ... tolong ingatkan saya. PM di FB saya atau emel kepada saya akarimomar.wordpress.com/about

***

akarimomar Youtube Channel

Click here to go to my Youtube Channel:
http://www.youtube.com/akarimomar

Buku-buku Armies of God dan Sang Nila Utama & Lion of Judah MESTI DIBACA

Tulisan Mr. Iain Buchanan yang mendedahkan agenda Evangelis Kristian ...
Untuk tempahan dan pesanan.

Buku2 Iain - poster1

.

Bicara Promoter LGBT

Maulid Pelajar Tahfiz

Tembakan Bedil di Bukit Pak Apil

Klik untuk tonton

Buku-buku Karangan Awang Goneng: Growing Up in Trengganu + A Map of Trengganu

DAPATKAN NASKAH ANDA SEKARANG !!!
Klik imej:

.

PLACE YOUR ORDER NOW !!!
SMS: 019-3199788 (Karim)
email: akarimomar@yahoo.com

Bacaan Hizib

Effective Islamic Parenting

June 2017
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Taqwim Solat – Prayer Time

Al Masjid – Memakmurkan masjid

Sinopsis Kitab Fiqh Akbar

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 259 other followers

Tauhid